Романија је у 10. колу Прве лиге Републике Српске остварила важну побједу над Слободом из Новог Града резултатом 2:0.

Романија је од почетка меча контролисала игру и наметнула свој темпо. Први погодак на утакмици постигао је Косорић у 37. минуту, након прекида и грешке голмана Слободе Ћопића, што је довело Романију у вођство од 1:0.

Друго полувријеме је донијело покушаје гостију да дођу до изједначења, али безуспјешно. Нису имали игледних шанси. Романија је наставила са чврстом игром у одбрани и чекала своју прилику за други гол. У 85. минуту, Алонзо Пеарт је фантастичним продором пробио одбрану Слободе и асистирао Јордану Андресу Кампани Хинестрози, који је рутинирано погодио за коначних 2:0.

Овом побједом, Романија је стигла до свог петог тријумфа у сезони, уз четири ремија и само један пораз. Тренутно се налази на петом месту са 19 бодова, заостајући само три бода за водећом Звијездом 09.

У сљедећем колу, које је на програму у суботу, Романија ће гостовати екипи Козаре у Градишци. Овај дуел ће бити важан за наставак успјешне серије, а екипа ће настојати да донесе нове бодове са гостовања и остане у трци за сам врх табеле.

ФК Романија – ФК Слобода Нови Град 2:0 (1:0)

Стадион: СРЦ ‘ВЛАJКО ПЕТРОВИЋ’
Посјета: 300

Главни судија: Вања Ајдер (Бања Лука)
Помоћни судија 1: Томислав Грачанин (Бања Лука)
Помоћни судија 2: Рајко Тодоровић (Челинац)
Четврти судија: Mладен Mирић (Бијељина)
Делегат: Mарко Вучетић (Невесиње)
Контролор суђења: Будимир Mихајловић (Зворник)

ФК Романија: Далибор Митровић (Г), Аднан Алић, Александар Косорић (К), Бењамин Крижевац, Огњен Радовић (90. Страхиња Пекић), Јордан Андрес Кампана Хинестроза (85. Немања Чворо), Харис Ризвановић, Драган Матковић, Андреј Цвјетановић (66. Алонзо Пеарт), Бењамин Чолић, Фарис Ханџић (90. Mилош Боровчанин)

ФК Слобода Нови Град: Марко Ћопић (Г), Mоллс Доналд Нтчамда Нтчамда (70. Саша Стојнић), Алден Шеткић, Mладен Згоњанин (88. Цамина Переира Луцца), Борис Јагодић, Богдан Вељић, Иво Мендес Да Силва, Mилијан Ковачевић, Mилан Гаврић (70. Димитрије Димић), Локило Брадлеy (46. Mихајло Исаиловић), Mилан Зец (К).

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare