Planinarskim sletom obilježen Dan planete zemlje

0

HAN PIJESAK – Planinarski slet okupio je danas oko 150 planinara iz 17 društava iz Republike Srpske i Srbije, koji su pješačeći na stazi dugoj 12 kilometara obilježili Dan planete Zemlje.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva „Visočnik“ sa Han Pijeska Cviko Todić rekao je Srni da su planinari danas krenuli od Han Pijeska preko vrha Visočnik, nadmorske visine 1.250 metara, do Lovačke kuće na Han Kramu u veoma prijatnom ambijentu prvih znakova proljeća na ovom planinskom području.

On je istakao da je ovo šesti slet u organizaciji Planinarsko-ekološkog društva „Visočnik“ i da su ove godine odlučili da promijene rutu da bi njihovi prijatelji i planinari iz drugih sredina mogli vidjeti kojim je sve prirodnim ljepotama obdareno područje opštine Han Pijesak.

„Okupili smo se iz svih krajeva i pješačenjem kroz divne šumovite predjele obilježili na najbolji način 22. april – Dan planete Zemlje“, izjavio je Todić.

Planinari su imali priliku da posjete izletiše „Vrela“ Šumskog gazdinstva „Visočnik“, kao i spomenik narodnom heroju Mihajlu Bjelakoviću i članovima njegove porodice koje su Nijemci pobili u njihovoj kući 1943. godine u Visočniku.

Mihajlo Bjelaković je bio zamjenik komandanta 20. romanijske Narodno-oslobodilačke udarne brigade i poginuo je kod Srebrenice 1944. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare