Боровић: Држава да помогне прелазак са класичне на циркуларну економију

0

Другог дана „Јахорина пословног форума“ данас су на Економском факултету на Палама представљени радови у сесијама теорија и економија, туризам и пословна економија.

Модератор сесије теорија и економија, доцент Економског факултета Универзитета у Бањалуци Зоран Боровић рекао је Срни да су учесници у својим радовима разматрали начине како држава може да помогне синергију између произвођача и потрошача.

„Држава треба да помогне како би економија све више ишла у правцу циркуларне економије и одмицала се од оне традиционалне, гд‌је су у фокусу биле само потрошња и производња, а уопште се није узимало у обзир какав је наш утицај на планету“, истакао је Боровић.

Он је истакао да је највећи проблем извор финансирања, али да рјешења постоје.

„Постоји велика могућност приступа европским фондовима, јер сама ЕУ својим чланицама и онима који претендују то да буду омогућава довољно средстава да на ефикасан начин пређу пут од класичне до циркуларне економије“, навео је Боровић.

Изношење закључака са „Јахорина пословног форума“ предвиђено је у 14.30 часова на Економском факултету на Палама.

На овој конференцији о циркуларној економији и моделу нових пословних прилика пријављена су 134 учесника из девет земаља.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare