Велика подршка предсједнику Српске и вршиоцу дужности директора „Службеног гласника“

0

САРАЈЕВО – Испред зграде Суда БиХ присутан је велики број грађана који су дошли да пруже подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора „Службеног гласника Републике Српске“ Милошу Лукићу, против којих се води процес због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Упркос изузетно високој температури испред зграде Суда БиХ је више стотина грађана, а међу њима су и носиоци јавних функција у Републици Српској и на заједничком нивоу.

Данас би требало да свједоче предсједник Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић и генерални секретар предсједника Републике Српске Јелена Пајић Баштинац.

Рочиште је заказано за 13.00 часова.

Раније је најављено да би на данашњем рочишту одбране требало да почну са изношењем доказа.

Одбране предсједника Српске и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ раније су најавиле да ће, између осталог, доставити као документе дописе Владе Српске Савјету безбједност УН, документе са сједнице Вијећа народа Републике Српске, записник са саслушања Драгана Кременовића, акте са сједнице Савјета безбједности УН из 1997. године, те акт Парламентарне скупштине Савјета Европе и Окружног суда у Бањалуци.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare