Посао у Олимпијском центру „Јахорина“ за раднике ТВ „Уна“

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је данас да ће прилику за рад у овом центру добити радници Телевизије „Уна“, која је због америчких санкција принуђена да угаси програм.

„Увијек смо показивали раширене руке свакоме коме треба пружити шансу и помоћ. У овом случају то су радници Телевизије `Уна`“, истакао је Љевнаић на конференцији за новинаре.

Телевизија „Уна“ у БиХ, Хрватској, Црној Гори и Сјеверној Македонији због америчких санкција прекида пословање, а гаси се и фирма „Уна ворлд нетворк“, усљед чега ће без посла остати више од 80 радника, саопштила је раније Скупштина оснивача ове фирме.

Телевизија „Уна“ у БиХ се, због потеза Канцеларије за контролу стране имовине при Министарству финансија САД, суочила са низом економских и правних изазова. Упркос интензивним напорима да се пронађе најбоље могуће рјешење за превазилажење административних препрека и опстанка ове медијске куће, новонастали услови на тржишту су се показали крајње неповољним за наставак одрживог пословања.

У саопштењу се истиче да ће више од 80 врсних професионалаца, посвећених новинара, сниматеља, монтажера, другог техничког особља и стручњака из разних области, остати без посла.

Подршка фирмама и појединцима који су претрпјели америчке санкције, посао за Маловићеву

Директор Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек исказао је подршку свим фирмама које су претрпјеле америчке санкције и свим радницима који испаштају због тих санкција, те саопштио да ће досадашњи новинар „Уна ТВ“ Бојана Маловић добити посао у Олимпијском центру „Јахорина“.

Елек упитао амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија да ли је пријетња Бојана Маловић, која је у деветом мјесецу трудноће.

„Да ли је ико од нас овд‌је његов непријатељ? Да ли је ова жена, која је у деветом мјесецу трудноће, заслужила да остане без посла? Ја мислим да није и мислим да ми као Јавно предузеће морамо да станемо иза свих људи који су се нашли на листама и који су санкционисани“, рекао је Елек на Јахорини на конференцији за медије.

Елек је, говорећи о резултатима рада Мајкла Марфија, који је на позицији амбасадора четири године, рекао да Марфи одлази из БиХ посвађан са руководством Републике Српске, свим њеним функционерима, те посвађан и са хрватским представницима.

„Драгану Човићу је отворено пријетио да ће доћи на листу уколико не прихвати гасну интерконекцију која њему одговара. Имамо и саопштење СДА о његовом мијешању у изборе и формирање Владе“, напоменуо је Елек и поручио Марфију да дугује извињење Бојани Маловић коју је оставио без посла и примања у деветом мјесецу трудноће.

Он је поручио да ће Олимпијски центар, као и друге друштвено-одговорне фирме из Републике Српске стати иза свих људи који испаштају због америчких санкција.

„Треба да покажемо, не емпатију, него одговорност“, наглашава Елек.

Према његовим ријечима, у Олимпијском центру посао ће добити још један радник са „Уна ТВ“, али и најбољи студент Универзитета у Источном Сарајеву.

„У том смислу је конкурс отворен. Ја бих исто урадио да је и телевизија `Н1` у питању, или `Капитал` или `БН`. Исто бих поступио. Мислим да је важно да станемо једни иза других када је некоме тешко, посебно када је оштећен неко ко није ни крив ни дужан“, рекао је Елек.

Бојана Маловић рекла је да је изузетно стресно остати без посла и захвалила је предсједнику Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељку Елеку и директору центра Дејану Љевнаићу за пружену прилику.

Она је позвала и остале фирме у републици Српској да помогну у овој ситуацији.

„Ко год запосли радника са `Уна ТВ` гарантујем да ће добити професионалног и одговорног радника“, рекла је Маловићева.

Елек: Уставни суд БиХ жели да заустави инвестиције у Српској

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек рекао је да Уставни суд БиХ није уставни, него зауставни јер жели да заустави све инвестиције у Републици Српској и да се на одлуке таквог суда неће обазирати.

„Многе инвестиције желе да зауставе. Што се тиче имовине на Јахорини, она је укњижена, тако да ту нема никаквих проблема“, рекао је Елек на конференцији за новинаре.

Елек је, одговарајући на питање новинара о одлуци крњег Уставног суда БиХ да стави ван снаге одлуке о начину и условима продаје некретнина у власништву Републике Српске, рекао да то није случај само према Јахорини, него да је такав однос и према пројекту „Бук Бијела“.

Он је позвао судије Уставног суда БиХ да дођу на Јахорину на трамбулину, додајући да очекује и реаговање Тужилаштва БиХ, те је и тужиоце позвао на ролеркостер.

„Нек` се врте заједно“, поручио је Елек.

(www.palelive.com / Срна)

 

 

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
7 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Tako je Eleče, zapošljavaj iz BL-a, a dajete otkaze mladima po Palama jer nisu crveni…

Zaposljavatr ljude koji su ostali bez posla iz druge firme, a nemate ni za plate radnika Olimpijskog centra! Koga je briga za radnike Una televizije?

A da pitam Eleka gdje ce zaposliti Paljane koji su ostali bez posla?
A da, zaboravih, nisu u SNSD…

Dođu, otpuste 150 radnika (najmanje), sve mahom paljana i onda zapošljavaju kurtu i mutru. I još se javno hvale. Aferim!

Sve go neradnik,lezi hljebu da te jedem,ko hoće raditi ima posla,svi hoće da završe fakultet i da budu gospoda.Pita li iko kako je raditi u prodavnici ili šalteru.

Problem je što i ovo malo privatluka država guši raznoraznim nametima, ne može našu arlašu državnu nahraniti Švicarska. Svo to zapošljavanje je ništa drugo do glasačka mašina SNSD-a, u svakom javnom preduzeću 50% radnika je viška. To se jedino može iskorijeniti da se stave jako niske plate u državnom džebalebaroškom sektoru, do te mjere da 95% ljudi ne bi ni željelo raditi tu, a privatni sektor osloboditi masu obaveza i da budu plate 2-3 puta veće. Npr u Švicarskoj niko ne želi ni da radi u državnoj administraciji jer su plate 200-250% veće u privatnom sektoru.

Radnike UNA zapošljavaju, a novinarima naše lokalne RTVIS zabranjeno da dodju na Jahorinu?! Istina ili trač, zna li se šta?