Сликарском колонијом „Палета“ почело „Зворничко љето 2024“

ЗВОРНИК – Градоначелник Зворника Бојан Ивановић рекао је данас да Сликарском колонијом „Палета“, која у Зворнику ствара већ 21 годину, почиње манифестација „Зворничко љето 24“.

Ивановић је, обилазећи радове учесника ове колоније, рекао да Сликарска радионица „Палета“, под вођством академског сликара Јове Лалића, промовише ову врсту умјетности, промовише град и сигурно се може рећи да је „Палета“ један од најбољих амбасадора града Зворника.

Лалић је рекао да талентовани момци и д‌јевојке „Палете“ раде, углавном, акрилик на платну са разноврсним мотивима.

„Колонија, на сву срећу, траје, све је лијепо, гости, односно публика дођу, забави се и оду, а кад завјеса падне `Палета` остаје“, рекао је Лалић и додао да „Палета“ ради већ 21 годину обогаћујући тиме понуду „Зворничког љета“.

Он је рекао да су „Палету“ данас посјетили, између осталих, гости из Аранђеловца, Њемачке и Француске, те да је то уобичајено за све госте који су нечим везани за ову врсту умјетности.

Лалић је подсјетио да „Палета“ већ 2,5 година ради анимирани филм о проклетој Јерини са којим ће учествовати на интернационалном филмском фестивалу у Нишу.

„Јако тежак подухват, али смо се одлучили за тај посао и учествоваћемо у конкуренцији од око 700 филмова на фестивалу“, рекао је Лалић и додао да је у току монтажа и да ће до јесени све да буде склопљено.

Манифестација „Зворничко љето 24“, на којој ће бити приказан богат забавни, култирни и спортски програм, званично ће бити отворена вечерас на Градској плажи поред Дрине у 21.00 час концертом Маје Беровић.

Наредног дана биће отворена изложба под називом „Зворник кроз објектив 1878-2024“ на платоу испред Народне библиотеке и музејске збирке, док ће у нед‌јељу, 4. августа, бити одржан „Зворнички котлић“, Меморијални турнир у шаху „Боро Вукајловић“ и љетни биоскоп.

На Градској плажи у понед‌јељак, 5. августа, одржаће концерт Бане Мојићевић, а у уторак, 6. августа, биће одржана тематска шетња „Стопама краља Александра Првог Карађорђевића“ од храма Светог Јована Крститеља до подземног града Карађорђевића, док ће концерт одржати Николина и Саша Капор.

Наредног дана биће одржана луткарска представа „Вукова истинита прича о три прасета“, те гусларско вече, док ће на градској плажи публику забављати др Неле Карајлић.

Вечерњом службом у храму Светој Јована Крститеља, литијом кроз град и ломљењем славског колача на љетној позорници испред Народне библиотеке и музејске збирке, 8. августа, биће обиљежена слава града Света Петка Трнова, заштитиница Зворника.

Концертом Секе Алексић на градској плажи исто вече биће завршена манифестација „Зворничко љето 24“.

Покровитељи манифестације „Зворничко љето“ су предсједник Републике Српске, Влада Републике Српске, Министарство трговине и туризма и град Зворник, који је и организатор ове манифестације.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare