Десетак хиљада посјетилаца на отварању „Зворничког љета“

ЗВОРНИК – Десетак хиљада посјетилаца окупило се вечерас на отварању „Зворничког љета“, традиционалне манифестације у оквиру које ће поред Дрине имати прилику да уживају у музичком дијелу програма.

Манифестацију је отворио градоначелник Бојан Ивановић који је рекао да се „Зворничко љето“ одржава по 23. пут и да ће, осим концерата на љетној позорници Градске плаже поред Дрине, бити припремљени и пратећи дневни садржаји.

„Чињеница да ова манифестација траје више од 20 година и да је сваке године посјети више од стотину хиљада људи, говори о њеном квалитету и озбиљности“, истакао је Ивановић.

Ивановић је нагласио да је седмодневна манифестација испуњена духовним, културним, музичким и спортским програмом.

Након отварања и ватромета, на љетној позорници поред Дрине наступила је пјевачица Маја Беровић.

У оквиру „Зворничког љета“ сутра ће бити отворена изложба „Зворник кроз објектив 1878-2024“ на платоу испред Народне библиотеке и музејске збирке, док ће у нед‌јељу, 4. августа, бити одржани „Зворнички котлић“, Меморијални турнир у шаху „Боро Вукајловић“ и љетни биоскоп.

И наредних дана биће концерти, 6. августа и тематска шетња „Стопама краља Александра Првог Карађорђевића“, дан касније луткарска представа „Вукова истинита прича о три прасета“, гусларско вече као и наступ Нелета Карајлица.

Вечерњом службом у храму Светог Јована Крститеља, литијом кроз град и ломљењем славског колача на љетној позорници испред Народне библиотеке и музејске збирке, 8. августа биће обиљежена слава града Света Петка Трнова, заштитиница Зворника.

Концертом Секе Алексић на градској плажи исто вече биће завршена манифестација „Зворничко љето 24“.

Покровитељи манифестације „Зворничко љето“ су предсједник Републике, Влада, Министарство трговине и туризма и град Зворник, који је и организартор.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare