Фештивалом пива почело „Љето у Источном Новом Сарајеву“

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО – На традиционалном „ФеШтивалу пива“, којим је вечерас званично почела манифестација „Љето у Источном Новом Сарајеву“, посјетиоци ће имати прилику да уживају у 20 различитих врста крафт пива из четири локалне пиваре.

Један од организатора Дејан Ромић изјавио је Срни да ће се представити четири излагача, и то са Пала, из Фоче, Сарајева и Источног Новог Сарајева.

Ромић је истакао да су излагачи понудили палету различитих крафт пива која се, иначе, могу наћи на тржишту.

„Припремили смо фештивалско пиво по некој нашој посебној рецептури и сви посјетиоци ће моћи да пробају то крафт пиво. Неизоставни дио је и музички дио програма. Ове године имамо два домаћа бенда `Битанга и принчеви` и `Атентат`, те `Негатив`“, навео је Ромић.

Ромић је истакао да их радује одзив крафт пивара и број посјетилаца, због чега представљају један од највећих фестивала занатског пива не само у Републици Српској, него и у БиХ.

Он је напоменуо да се „ФеШтивал пива“ трећи пут организује у Источном Новом Сарајеву и да је наставак фестивала занатског пива „Киштра“.

Произвђач занатског пива Игор Марковић са Пала, редовни је учесник на овом фестивалу, и каже да је ово добра прилика да представе своје производе, да се добро забаве и пруже подршку колегама.

„Организујемо и ми фестивале занатског пива на Палама и знамо са каквим проблемима се сусрећу организатори и зато пружамо пуну подршку. Данас се представљамо са два пивска стила и на тај начин покушавамо да промовишемо занатско пиварство, јер је нешто ново на овом подручју“, рекао је Марковић.

Манифестација „Љето у Источном Новом Сарајеву“ траје до 31. августа, а посјетиоце на неколико локација очекује занимљив музички, културно-забавни и спортски програм.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare