Припрема специјалитета испод сача, најбољи били „Вегетаријанци“

СОКОЛАЦ – На Сокоцу је данас организована „Сачијада“ на којој се у припреми специјалитета испод сача окупило 30 екипа.

Предсједник Омладинске организације Соколац Марко Мухаремовић рекао је Срни да се на излетишту Брезјак окупило око 2.000 такмичара и посјетилаца са Сокоца и сусједних општина.

Прву награду за најукуснију телетину испод сача са поврћем добила је екипа „Вегетаријанци“, другу екипа „Френч“, а трећу екипа „Кешке“, саопштио је стручни жири.

Награда је уручена и најмлађем учеснику „Сачијаде“ Андреју Арбињи, али и најбољима у традиционалим такмичењима, скоку у даљ из мјеста, у вожњи суиграча у колицима и ношењу јајета у кашици.

Новачну награду и прелазни пехар, уз обавезу да се појаве и на наредној „Сачијади“ за провопласирану екипу преузео је Марко Реновица, који је рекао Срни да је тајна у припреми укусног сача домаћа телетина, органски кромпир и остали зачини, припремани са пуно љубави.

Старјешина Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице града Источно Сарајево Његош Вукадин рекао је Срни да њихову екипу чини 27 учесника који уз припремање сача, роштиља и већег јагњета на ражњу, имају и задатак да обезбиједе овај скуп кувара и гурмана.

Организатор четврте „Сачијаде“ је Омладинска организација Соколац уз подршку општине.

(www.palelive.com / Срна)

 

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare