MTБ дружење окупило више од 60 бициклиста

ХАН ПИЈЕСАК – Више од 60 бициклиста из БиХ и Србије учествовало је данас на MTБ дружењу „Јавор планином два“ на Хан Пијеску, на стази дугој 62 километра.

Предсједник MTБ секције ханпјесачког Планинарског друштва „Јавор – сунчана планина“ Тадија Тадић рекао је Срни да су учесници овог бициклистичког скупа возили стазом старог воза ћире из Хан Пијеска до Пјеновца, гд‌је су посјетили спомен-обиљежје за 62 партизана и три народна хероја погинула у истом дану, 21. јануара 1942. године, а потом долином ријеке Бјеснице стигли до познатог Планинског кампа „Јазавчије рупе“ у Малом пољу.

Тадић је додао да су учесници посјетили и објекат „Г-један“ у Црној Ријеци, који је био командни центар Генералштаба Војске Републике Српске од 1992. до 1995. године, што је одушевило све бициклисте.

Он је истакао да је вожњу на овој незахтјевој стази савладало и петоро д‌јеце од 11 до 14 година, иако је рута продужена са планираних 56 километара на 62 километра.

Тадић је изразио захвалност групи од 15 бициклиста са Сокоца, те пријатељима из Добоја, Братунца, Бијељине, Рогатице, Пала, Бањалуке, Вишеграда, Источног Сарајева, Ваљева, Севојна, Београда и Љубовије који су својим учешћем подржали овај МТБ скуп.

„Битно је да смо се помјерили са мртве тачке занимљивим дешавањима и вјерујем да ће за неколико година ова наша планинска регија бити рај за посјетиоце који желе да удишу чист ваздух у амбијенту нетакнуте природне љепоте“, поручио је Тадић.

Учесник MTБ дружења Стефан Кацански из Београда рекао је Срни да је одушевљен организацијом ове рекреативне вожње и бициклистичком стазом у околини Хан Пијеска и стазама планине Јавор, гд‌је је и раније долазио.

Он је истакао да бицикл вози 18 година стазама Таре и Златибора, али да ова стаза у Хан Пијеску има посебну драж због предивних крајолика и добро уређених и означених стаза.

Организатори MTБ дружења „Јавор планином два“ је Планинарско друштво „Јавор – сунчана планина“ и Туристичка организација општине Хан Пијесак, под покровитељством општине.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare