Најљепша фотографија „Златна гора“ Филипа Шакоте

РОГАТИЦА – Фотографија „Златна гора“ Филипа Шакоте проглашена је за на најљепшу у овој години међу 73 фотографије забиљежене на подручју општине Рогатица које је 13 учесника послало на раније расписан конкус, рекао је Срни директор општинске Туристичке организације Предраг Ујић.

Стручни жири Туристичке организације Рогатица образложио је да је ова фотографија класик пред‌јела општине Рогатица, која би на свакој изложби заузела високо мјесто. Аутору је додијељена новчана награда од 150 КМ.

Ујић је навео да је друго мјесто припало фотографији „Галактички сјај“ аутора Немање Јевђевића која је, према оцјени жирија, сама по себи аутентична јер биљежи парче свемира фотографисаног изнад Рогатице. Аутору је уручена награда од 120 КМ.

Трећа награда је уручена Сари Нинковић за фотографију „Молитва“, за коју је жири рекао да зрачи вјером, традиционалношћу и природом. Аутору је уручена награда од 100 КМ.

Награда од 50 КМ, према гласовима „Фејсбук“ публике, припала је Данијели Абазовић за фотографију „Срећко и Сиглав“.

Ујић је навео да је све фотографије, пристигле на конкурс који је Туристичка организација Рогатица објавила почетком јула, прегледао Младен Јовичић који се професионално бави фотографијом у Београду.

Осим данас награђених, одабрано је још 20 фотографија које ће бити изложене у просторијама Туристичке организације у Рогатици током „Преображењских дана“.

Избор најљепше фотографије са подруја општине Рогатица први је од двадесетак садржаја којима се обиљежава Дан и слава општине Рогатица – Преображење Господње, који Српска православна црква и вјерници прослављају 19. августа.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare