Кошарац: усвојили смо одлуку да помогну хеликоптери из Србије

САРАЈЕВО – Савјет министара усвојио је на вечерашњој хитној сједници одлуку на основу које ће бити омогућено ангажовање хеликоптера из Србије у гашењу пожара у Националном парку /НП/ „Сутјеска“, потврдио је Срни замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.

„Подржали смо одлуку којом тражимо међународну помоћ за заштиту и спашавање у гашењу пожара, односно помоћ од Србије, Хрватске, Црне Горе и свих земаља са којима БиХ има потписане споразуме и меморандуме о сарадњи у заштити и спашавању и кроз процедуре Механизма за цивилну заштиту ЕУ“, рекао је Кошарац.

Он је истакао да је за сада само Србија понудила помоћ у гашењу пожара и спречавању катастрофалних посљедица по НП „Сутјеска“.

Кошарац је овом приликом захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу, премијеру Милошу Вучевићу, институцијама и грађанима Србије, који су поново показали сензибилност и спремност да помогну у изузетно тешкој ситуацији узрокованој пожарима.

„Захваљујући одличној сарадњи и односу предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Србије Вучића, Српска увијек може рачунати на помоћ братске Србије, на чему смо неизмјерно захвални“, рекао је Кошарац.

На локалитету Тјентишта гори стољетна црногорична шума, те је из Српске апеловано да се одобри долазак хеликоптера из Србије без чије помоћи пожар не може бити стављен под контролу, што до сада нису одобрили из Сарајева.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare