Озваничен почетак радова на изградњи новог ски-лифта „Трново“

На Јахорини је данас озваничен почетак радова на изградњи новог ски-лифта „Трново“, који ће повезати истоимену стазу и „Пољице“, укупне вриједности 2.000.000 евра.

Почетак радова озваничен је у присуству директора Олимпијског центра „Јахорина“ Дејана Љевнаића и народног посланика Дамјана Шкипине.

Љевнаић је рекао новинарима да је данас важан дан за Олимпијски центар јер су озваничили почетак радова на изградњи новог ски-лифта који ће спојити цијело викенд-насеље Трново, шестосјед „Трново“ са врхом Јахорине, а који ће изградити реномирани свјетски произвођач „Доплемајер“.

„Дужина ски-лифта износиће 600 метара, а укупни капацитет лифта биће 1.198 скијаша на сат. То ће омогућити бољу повезаност између ски-стазе `Трново` и `Пољице`, као и индиректно са стазама `Новак Ђоковић`, `Огорјелица`, `Скочине` и `Рајска долина`“, појаснио је Љевнаић.

Он је навео да ће нови лифт омогућити скијашима да користе већи број стаза чак и у неповољним временским условима, када гондола и шестосјед нису у функцији.

„Поред изградње лифта, планирамо и изградњу двије нове стазе и двије кућице“, рекао је Љевнаић и захвалио Влади Републике Српске и предсједнику Српске Милораду Додику за њихову подршку и посвећеност овом и осталим пројектима за улагање у Јахорину.

Он је навео да све што је до сада уложено симболизује посвећеност локалне заједнице и свих укључених у остваривање визије да Јахорина буде модерна и приступачна дестинација.

Љевнаић је додао да је данас 53. дан љетне сезоне на Јахорини, да су успјели у визији да планина живи 365 дана у години, те да поред топлих зима Јахорина ниже изванредне резултате током љетне сезоне.

„До сада нас је посјетило више од 70.000 гостију који су уживали у нашим љетним атракцијама, остваривши око 110.000 пролаза. Ове импресивне бројке одсликавају успјех наше посвећености и пружању незаборавних искустава“, истакао је Љевнаић.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина рекао је да су данашњи радови значајна инвестиција за Олимпијски центар, као и за општину Пале и Трново у смислу нових радних мјеста и бољих услова за скијаше и туристе који ће долазити на планину.

„Са ски-лифтом `Трново` биће пуно боље, а туристи ће без проблема моћи да користе ове дијелове стаза у неповољним условима“, рекао је Шкипина и указао на значај подршке предсједника Српске Олимпијском центру, те општинама Пале и Трново.

Шкипина је подсјетио да је прошле седмице разговарао са предсједником Српске Милорадом Додиком о великом пројекту који је значајан за источно дио Српске, а тиче се повезивања Пала и Јахорине гондолом.

„Надамо се да ће сљедеће године почети изградња гондоле Пале-Јахорина јер Јахорина највећим дијелом територијално припада општини Пале па ће изградња гондоле допринијети убрзаном развоју туризма не само овог краја него и туристичке понуде Републике Српске“, истакао је Шкипина.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare