Усвојен извјештај реализације Плана капиталних инвестиција за 2023-2025. gодину

ЗВОРНИК – Скупштина града Зворник усвојила је данас извјештај о реализацији Плана капиталних инвестиција за период 2023-2025. године на подручју града.

Извјештајем су обухваћени капитални пројекти за прошлу годину по областима, са нагласком да је у 2023. години била предвиђена реализација или почетак реализације 33 капитална пројекта укупне вриједности око 126,2 милиона КМ.

При томе је планирано да се око 29,4 милиона КМ инвестира у 2023. години, а остатак износа у периоду 2024-2025. година.

Према наведеним подацима, у 2023. години укупно је инвестирано око 18,6 милиона КМ, односно реализовано 63,24 одсто од укупног плана за прошлу годину.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић рекао је да су реализоване двије трећине плана.

„Разлог због којег нисмо у потпуности реализовали планирано јесте пројекат водоводне мреже `Пилица – Локањ` фаза два, чија је вриједност 10 милиона КМ и који је почео ове године“, изјавио је новинарима Ивановић, те додао да је реализација тог пројекта каснила, док сви остали пројекти иду планираном динамиком.

Према његовим ријечима, највећи проценат реализације остварен је у области саобраћајне инфраструктуре захваљујући томе што су обезбијеђена знатно већа средства из буџета за изградњу и реконструкцију путне инфраструктуре у мјесним заједницама и на подручју града.

„У области здравства план је остварен са 99,61 одсто, а у области комуналне инфраструктуре 25,74 одсто“, рекао је Ивановић.

Градска скупштина разријешила је дужности вршиоца дужности директора зворничког Дома здравља Радивоја Аћимовића /ДЕМОС/, а за новог директора именовала досадашњег замјеника градоначелника Зворника Милоша Томића /СНСД/.

За новог замјеника градоначелника именован је Дарко Стефановић, који је у обављао функцију градског менаџера.

Ивановић је захвалио Аћимовићу за досадашњу сарадњу, а Томићу пожелио успјех на новој дужности.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare