Расписан конкурс за упис студената у другом уписном року

Универзитет у Источном Сарајеву расписао је данас конкурс за упис студената првог циклуса студија у академској 2024/25. години у другом уписном року.

За упис у прву годину првог циклуса студија има мјеста за 884 студента, од којих 460 може бити уписано на буџет, 119 самофинансирајући, те 205 страних и 100 ванредних студената, а пријављивање кандидата почиње 26. и траје до 30. августа.

Пријава кандидата на први циклус студија на све факултете и академије, осим на Медицински факултет у Фочи, може се извршити и електронским путем путем линка: https://estudent.ues.rs.ba/.

Кандидати који се пријаве електронским путем дужни су конкурсну документацију доставити приликом полагања пријемног испита, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Полагање пријемног испита у другом уписном року планирано је 2. септембра у 9.00 часова на свим високошколским установама у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву.

На Музичкој академији и Академији ликовних умјетности у Требињу пријемни испит биће одржан 2. и 3. септембра у 9.00 часова.

Резултати конкурса биће објављени до 4. септембра, док ће упис примљених студената бити одржан у периоду од 9. до 13. септембра.

Пријављивање кандидата на студијске програме на енглеском језику почиње 19, а завршава се 30. августа ове године, док ће полагање пријемног испита бити одржано 5. септембра у онлајн формату.

Факултети и академије Универзитета у Источном Сарајеву који у другом уписном року не упишу планирани број студената могу организовати и трећи уписни рок по распореду који сами утврде, али да се упис заврши до 30. септембра.

(www.palelive.com / Срна / Фото: ГС)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare