Паљани на највишем врху Алпа – Мон Блану

Чланови Планинарског друштва „Јаворина“ са Пала Огњен Чворо и Игор Тошић попели су се на највиши врх Алпа – Мон Блан на надморској висини 4.810 метара.

Тошић је за Срну рекао да је Мон Блан сан сваког планинара, те да је поносан на свог колегу планинара што су успјели у свом науму и изашли на највиши врх Алпа.

„Успон је био физички доста тежак. На ову акцију смо кренули у суботу, 9. августа, рано ујутро и успон је изведен у двије етапе. Први дан смо се попели 1.450 метара надморске висине до дома `Гутер` који се налази на 3.830 метара надморске висине, и након неколико сати одмора кренули пут највишег врха“, прича Тошић.

Он је рекао да су се на Мон Блан попели у нед‌јељу, 11. августа, у 6.30 часова и уживали у алпском сунцу.

Тошић додаје да су се чланови Планинарског друштва „Јаворина“ ове године попели на највише врхове Турске, Швајцарске, Њемачке и као бројне врхове у БиХ и региону.

Према његовим ријечима, ово друштво које има 106 чланова је једно од најбројнијих и најактивнијих друштава са највишим бројем реализованих међународних акција.

Тошић је најавио да ће Планинарско друштво „Јаворина“ крајем августа са својих 38 чланова кренути на највиши врх Словеније – Триглав.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pa nisu avion napravili nego se popeli na brdo sta je sa vama ima li iko normalan koga briga gdje se besposlenjaci pentraju

znaci gasi sve, nista ne spominji dok neko u palama avion ne napravi