Освијетљена комплетна дионица од Лапишнице до Пала

Пуштањем у рад јавне расвјете на путној дионици од Хан Дервенте до уласка на Пале, у потпуности је завршено освјетљавање саобраћајнице од ентитетске линије на Лапишници до Пала, што је веома важан корак ка снажнијем повезивању и развоју инфраструктуре града, рекао је Срни градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.

„На овај начин смо додатно подигли ниво безбједност за возаче на овој изузетно прометној саобраћајници на којој, нажалост, нису ријетке саобраћајне незгоде“, рекао је Ћосић.

Он је нагласио да је укупна вриједност радова износила 600.000 КМ, од чега је 350.000 КМ издвојила Влада Републике Српске за дионицу од Лапишнице до Хан Дервенте, која је освијетљена 24. септембра 2022. године, док је град Источно Сарајево издвојио 250.000 КМ властитих средстава за освијетљену дионицу од Хан Дервенте до уласка на Пале, која је пуштена у рад након синоћњег тестирања.

Ћосић је захвалио свима који су учествовали у овом пројекту, а прије свега Влади Републике Српске на финансијској подршци и општини Источни Стари Град на коректној сарадњи.

„Наставићемо у истом правцу и планирати да освијетлимо и Равну Романију и дођемо до Мокрог како бисмо до изградње треће траке преко Романије освијетили све саобраћајнице које повезују наше општине“, рекао је Ћосић.

Према његовим ријечима, све то потврђује да само снага заједничког д‌јеловања гарантује Источном Сарајеву позицију најважнијег центра у овом дијелу Републике Српске, што је актуелна Градска управа говорила од почетка овог мандата.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare