У јулу смањен број кривичних д‌јела, једно лице смртно страдало

0
ПАЛЕ, 27. АВГУСТА /СРНА/ - Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовин и начелник Сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Игор Каришик на конференцији за новинаре данас на Палама.

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у јулу су евидентирана 43 кривична д‌јела или за 18,9 мање него у истом мјесецу лани, док је у саобраћајној незгоди смртно страдало једно лице, рекао је начелник ове управе Бранимир Шеховац.

Он је рекао да од укупног броја извршених кривичних д‌јела 11 је извршио непознати извршилац, а расвијетљено је 16 кривичних д‌јела од којих један број из претходног периода.

„Имамо одличну расвијетљеност кривичних д‌јела и смањење укупног броја ових д‌јела. Нисмо имали кривичних д‌јела са већим степеном друштвене опасности, нити разбојништава као ни отуђења моторних возила“, изјавио је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама на којој су представљени резултати рада Управе за јули.

Он додаје да су полицијски службеници забиљежили четири кривична д‌јела тјелесна повреда и једно кривично д‌јело тешка тјелесна повреда, али ипак када се погледа сва структура оцјењују да је стање безбједности на подручју Управе стабилно и задовољавајуће.

Шеховац поручује да ће полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево вршити појачане активности по питању почетка школске године, те неопходне мјере и радње како би стање безбједности било подигнуто на још већи ниво.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина рекао је да су надлежном тужилаштву поднесена 42 извјештаја о почињеним кривичним д‌јелима против 48 лица, од којих су 11 повратници у извршењу д‌јела.

„Ријеч је о 36 кривичних д‌јела општег криминалитета, два кривична д‌јела привредног криминалитета, три кривична д‌јела против безбједности јавног саобраћаја, једно из области дрога и једно кривично д‌јело из Кривичног закона БиХ“, појаснио је Церовина.

Он је навео да је у јулу у вези са дрогама обрађено 65 предмета.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Игор Каришик рекао је да је у јулу забиљежено 59 нарушавања јавног реда и мира.

„Због нарушавања јавног реда и мира евидентиран је 61 прекршај, а санкционисано 61 лице од чега је 13 повратника у извршењу прекршаја. Најчешћи прекршаји су држање животиња без контроле, конзумирање дроге и вријеђање“, истакао је Каришик.

Каришик додаје да нарушавања јавног реда и мира у јулу у већем обиму није било.

Када је ријеч о безбједности саобраћаја, Каришик наводи да се у јулу догодило 56 саобраћајних незгода што је за 6,7 одсто мање него у јулу прошле године.

Он додаје да од укупног броја саобраћајних незгода једна била са смртно страдалим лицем, седам лица је теже, а 31 лице лакше повријеђено, док су најчешћи узроци саобраћајних незгода брзина неприлагођена условима пута и одстојање.

Према његовим ријечима, издато је 2.729 прекршајних налога, а из саобраћаја су искључена 202 возача због вожње под утицајем алкохола, због вожње прије стицања права, због одбијања да буду подвргнути тестирању на опојне дроге и техничке неисправности возила.

Каришик поручује да ће полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево у наредном периоду наставити са провођењем појачаних контрола учесника у саобраћају пратећи аналитичке извјештаје како узрока тако и мјеста настанка саобраћајних незгоде.

„Посебну пажњу обратићемо на санкционисање учесника у саобраћају са посебним акцентом на теже прекршаје као што су неприлагођена брзина и управљање возилом под дејством алкохола и опојних средстава“, нагласио је Каришик.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare