Помен и округли сто о стваралаштву Жељка Грујића

У Храму Светог архангела Гаврила на Палама данас ће бити служен помен за пјесника, есејисту, књижевног критичара и новинара Жељка Грујића.

Помен ће бити служен у 10.30 часова, најављено је из Народне библиотеке Пале, која заједно са Филозофским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву организује дводневну манифестацију „Дани Жељка Грујића“.

На Филозофском факултету ће од 11.00 часова бити одржан округли сто о стваралаштву Грујића и његовом доприносу књижевности и култури, на којем ће учествовати Раде Симовић, Ненад Тадић, Ђорђо Сладоје, Ранко Поповић и други.

У Културном центру Пале синоћ је, првог дана манифестације, одржано књижевно-музичко вече у част Грујића, у оквиру којег је промовисана његова књига „Живот у фусноти“, коју је постхумно објавила Народна библиотека Пале.

Жељко Грујић рођен је 1961. у Сарајеву. Од почетка рата био је запослен као новинар у СРНИ, а од 1994. до 1997. био је главни и одговорни уредник Агенције.

Почетком 2000. године повлачи се из новинарства, а од 2004. наставља професионални рад у Народној библиотеци на Палама у којој је покренуо Завичајно од‌јељење, једно од најбољих у Републици Српској. Био је члан Удружења књижевника Републике Српске.

Грујић је преминуо 3. септембра 2022. године на Палама у 61. години.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare