„Дани Душка Трифуновића“ од 13. до 15 септембра

Књижевно-музичка манифестација „18. Дани Душка Трифуновића“, биће организована у част великог српског пјесника, чувеног књижевника и телевизијског аутора Душка Трифуновића од 13. до 15. септембра на Палама.

Ова тродневна манифестација започеће у петак, 13. септембра у 11.00 часова програмом за дјецу „Дјеци у част“, односно, сусретом књижевника Бранка Стевановића и Дејана Алексића са ученицима основних школа са подручја града Источно Сарајево.

У програму ће учествовати финалисти конкурса за најбољи литерарни рад на тему „Нек живи љубав“. Слиједи проглашеље побједника и додјела награда а након тога забавни дио програма који су припремили ученици Школе за основно музичко васпитање са Пала.

Истога дана, у 19.00 часова, у програму за одрасле „Буквално тако“ биће дидијељена награда „Душко Трифуновић“. Учесници програма биће писци Благоје Баковић, Милица Бакрач, Горан Врачар, Жељко Пржуљ, Бранко Стевановић и Дејан Алексић.

Бесједу о Душку говориће Благоје Баковић.

У музичком дијелу програма учествује професор музике Ивана Церовић.

Представа за дјецу „Хвала Вуку за азбуку“ на програму је другог дана манифестације, у суботу, 14. септембра, у 18.00 часова а одиграће је професионални глумац и аутор представе Цветина Аничић из Шида. Планирано је да представа буде изведена у Олимпијском парку на Палама, а у случају кише у сали Културног центра.

„18. Дани Душка Трифуновића“ биће завршени у недјељу, 15. септембра, концертом Неде Украден са предгрупом Немање Радошевића у Олимпијском парку на Палама, а у случају кише у дворани „Пеки“.

(www.palelive.com)

 

 

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare