За шест мјесеци позитиван финансијски резултат од 697.625 КМ

ХАН ПИЈЕСАК – Одборници Скупштине општине Хан Пијесак усвојили су данас Извјештај о извршењу буџета ове општине за првих шест мјесеци 2024. године, према коме је позитиван финансијски резултат од 697.625 КМ.

Начелник општинског Од‌јељења за управљање развојем, привреду, финансије и друштевне д‌јелатности Наташа Гавриловић рекла је Срни да су за шест мјесеци ове године укупна буџетска средства остварена у износу од 3.601.195 КМ, док су буџетски издаци били 2.903.570 КМ, тако да позитиван финансијски резултат износи 697.625 КМ.

Она је нагласила да се приходи у буџету остварују планираном динамиком, те да су најважнији приходи од ПДВ-а и од шума извршени и више од плана.

Гавриловићева је додала да је општина Хан Пијесак са инвестицијама у овој локалној заједници кренула у другој половини ове године, тако да је и ту извршење у складу са планом.

Према њеним ријечима, међу тим инвестицијама су наставак радова на другој фази реконструкције Виле Карађорђевића, асфалтирање локалних путева и улица у градском насељу, изградња Дома за стара лица, реконструкција фасада на стамбеним објектима на Хан Пијеску, те изградња водовода Штекавац – Мало поље.

На данашњој сједници Скупштине општине Хан Пијесак усвојене су одлуке о престанку мандата одборнику СДС-а Душку Ђерићу, и верификацији мандата одборнику Дејану Ј. Деурићу наредном одборнику са листе СДС-а, те у складу са тим, усвојили измјене и четири одлуке о избору скупштинских комисија и Савјета за спорт.

Одборници су усвојили и измјену Програма суфинансирања пројеката санације и реконструкције објеката са заједницама етажних власника у 2024. години.

„Овим програмом прописују се услови за распод‌јелу средстава за суфинансирање санације и реконструкције објеката колективног становања, односно регистрованим заједницама етажних власника у износу до 137.922 КМ, предвиђених ребалансом буџета општине за 2024. годину, као и критеријуми и начин бодовања пријава пристиглих на јавни позив“, образложено је одборницима.

Одборници су дали сагласност Јавној установи Центар за социјални рад Хан Пијесак, у чијем саставу д‌јелује вртић „Диана Будисављевића“, за упис већег броја д‌јеце од прописаног, која се уписују у васпитну групу у радној 2024/2025.години.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare