Савремене лабораторије и условније учионице – корак ка успјешнијем образовању

МИЛИЋИ – Основна школа /ОШ/ „Алекса Јакшић“ у Милићима добила је савремене лабораторије за наставу из физике, хемије и биологије.

Директор школе Радомир Маџаревић захвалио је Јавном предузећу „Аутопутеви Републике Српске“, које је за овај пројекат издвојило 20.000 КМ, те општини Милићи и начелнику Марку Савићу, који су обезбиједили 3.000 КМ.

Маџаревић је истакао да ученици сада имају одличне услове за практичну наставу и лабораторије много боље од оних које има 99 одсто основних и средњих школа у Републици Српској.

„Од ове донације остало нам је нешто новца који смо искористили да обложимо потков у старој школи у дужини од 165 метара и д‌јецу заштитимо од физичких повреда“, навео је Маџаревић.

Он је рекао да су на почетку ове школске године школарце дочекале условније учионице, простор испред школе, урађена су два мокра чвора захваљујући донацији комуналног предузећа, а степенишни дио који је рађен 1965. године сада је обложен плочицама.

Маџаревић је истакао да је потребно још 10.000 КМ да би завршили све радове у старом дијелу школе, надајући се да ће пронаћи рјешење и добити новац.

Он је навео да је поносан што су успјели да обезбиједе бесплатне књиге за све ученике ове школе захваљујући Влади Републике Српске, ресорном министарству, те градовима Бањалука и Бијељина.

Маџаревић је напоменуо да су, захваљујући донаторима, успјели да сваку учионицу опреме бим-пројектором и паметним таблама, а имају и оркестар.

Он је додао да су планови за које је потребан велики новац, да се уреде игралишта за кошарку, одбојку, рукомет и фудбал, као и простор око споменика, куда 90 одсто ученика пролази када иде у школу.

Маџаревић је рекао да у подручним школама у Дубничком Мосту и Дервенти, због недостатка новца, нису успјели да заврше радове које су планирали у овој години, али да неће одустати јер то су цјелине централне школе.

Он је позвао сва предузећа, физичка и правна лица, те све институције који су заинтересовани за улагања у ову школу да се јаве јер д‌јеца су будућност и све што се ради је за њихову добробит.

Наставник хемије Невенка Ђукић изјавила је новинарима да су новим лабораторијама добили све што је недостајало за одвијање наставе у савременим школама.

„Сада имамо дестилатор који је једна од већих инвестиција. Све је ново и много нам је олакшан рад. Требала би нам још једна донација за супстанце“, навела је Ђукићева.

Наставник биологије Драгиша Милаковић рекао је да је ово један од најсавременијих кабинета основних и средњих школа у Републици Српској, што је циљ васпитно-образовног процеса у овој установи.

Наставник физике Драгана Павловић истакла је да је лабораторија олакшала рад јер је ово тежак предмет и без лабораторијских вјежби тешко је схватити градиво.

Основну школу у Милићима тренутно похађају 483 ученика.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare