Oбјављени конкурси за суфинансирање научних публикација и научних скупова укупне вриједности 180.000 КМ

Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске објавило је Kонкурс за суфинансирање научних публикација и Конкурс за суфинансирање научних скупова у 2024. години укупне вриједности 180.000 КМ.

Према ријечима помоћника министра за научнотехнолошки развој Зорана Бјелајца, за суфинансирање научних монографија, научних часописа и зборника предвиђено је 100.000 КМ.

Он је истакао да се на конкурс могу пријавити научноистраживачке организације и научна удружења уписана у Регистар научноистраживачких организација и удружења који се води при Министарству, под условима прописаним Правилником о публиковању научних публикација.

Министарство ће, путем конкурса, финансијски подржати одржавање научних скупова у Републици Српској, под условом да су научни скупови завршили процедуру класификације и категоризације коју спроводи Министарство, као и то да су организатори скупова уписани у Регистар научноистраживачких организација и удружења који се води при Министарству.

-Министарство ће за ове намјене издвојити 80.000,00 КМ – нагласио је Бјелајац.

Бјелајац каже да путем конкурса Министарство пружа финансијску подршку истраживачима и научним институцијама за објављивање научних монографија, часописа и зборника, као и за организовање научних скупова.

-Циљ је повећање квалитета научноистраживачког рада у Републици Српској и видљивости наших истраживача на међународној сцени – истакао је Бјелајац.

Рок за пријаву на оба конкурса је 30.9.2024. године.

(www.palelive.com / Министарство за научнотехнолошки развој и високо образовање РС)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare