Млади хирург заљубљеник у спорт

БИЈЕЉИНА – Млади љекар Ђоко Новаковић из Бијељине уз вриједан труд и рад успио је да пронађе савршен спој двије ствари које воли – медицине и спорта.

Новаковић је специјалиста опште хирургије, али и страствени заљубљеник у фудбал и истакнути спортски радник.

„Изаберите посао који волите и нећете морати радити ниједан дан у животу. Иако наизглед звучи једноставно, иза одабира занимања и остваривања резултата, поред храбрости и одлуке, стоји и велики труд“, рекао је доктор Новаковић, који је јако рано знао да је његов животни пут медицина.

Након завршене средње медицинске школе у Бијељини стиче диплому на Медицинском факултету у Фочи, а 2017. године почео је да волонтира на од‌јељењу Опште хирургије Болнице „Свети врачеви“ у Бијељини и управо то волонтирање утицало је на одабир специјализације.

„Као свршени студент двоумио сам се између неколико области и на крају је превагнула управо општа хирургија. Након обављеног специјалистичког стажа у Бијељини, Београду и Бањалуци, ове године сам и званично постао специјалиста опште хирургије, што ме чини неизмјерно радосним“, рекао је Новаковић.

Поред медицине, он цијелог живота гаји велику љубав и према спорту, па је већ седам година један од љекара волонтера у Фудбалском клубу /ФК/ „Радник“ у Бијељини.

„С обзиром на то да живим у Доњој Буковици, посебно сам привржен нашем сеоском клубу ФК `Слога`. Увијек истичем да је бављење спортом пола здравља. Здравствене предности које доноси бављење спортом бројне су и, поред тога што смањује ризик од многих болести, спорт нас и повезује. То се посебно односи на д‌јецу, за коју је бављење неким спортом често и много више од физичке активности“, објашњава доктор Новаковић.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare