Градње ХЕ „Бистрица“ тече планираном динамиком

БАЊАЛУКА – Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима компаније „Авик“ која гради хидроелектрану „Бистрица“ и том приликом је констатовано да радови теку планираном динамиком и да је рок завршетка изградње три године.

Осим о динамици радова, Вишковић и представници „Авика“, које је предводио директор пословнице ове компаније у Фочи Ђи Пинг, разговарали су и о уговору о кредитирању са кинеском банком, с тим да је „Електропривреда Републике Српске“ обезбиједила 30 одсто средстава за реализацију овог пројекта према финансијском плану.

Од почетка реализације пројекта прије годину дана завршено је 70 одсто послова на пробијању тунела као једном од најтежих и најсложенијих послова у оквиру пројекта ХЕ „Бистрица“, као и 30 одсто радова на изградњи бране ХЕ један, машинске зграде и свих осталих дијелова пројекта.

Састанку су присуствовали и министри финансија Зора Видовић, енергетике и рударства Петар Ђокић и директор „Електропривреде Републике Српске“ Лука Петровић, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

У саопштењу је наведено да је Вишковић, приликом своје прве посјете Народној Републици Кини, са компанијом „Авик“ разговарао о пројекту ХЕ „Бистрица“, након чега је услиједила реализација и радови на овом пројекту.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare