Делегација Националне службе запошљавања Србије сутра на Палама

Делегација Националне службе запошљавања Србије, коју ће предводити вршилац дужности директора Милан Боснић, боравиће сутра у радној посјети Заводу за запошљавање Републике Српске на Палама с циљем унапређења сарадње у области социјалне политике и послова запошљавања.

Теме разговора представника двије делегације биће увођење „Гаранције за младе“ – досадашња искуства Нацоналне службе за запошљавање и припреме Завода за запошљавање Републике Српске за пилот-фазу која почиње 2026. године.

Делегације ће разговарати о програмирању за фондове ЕУ, односно о досадашњој пракси Националне службе за запошљавање Србије, те размијенити искуства са Заводом за запошљавање Републике Српске.

Учесници састанка ће размотрити перспективе тржишта рада и улоге јавних служби за запошљавање са аспекта миграција и увоза радне снаге, саопштено је из Завода за запошљавање Републике Српске.

Конференција за новинаре биће одржана у 12.00 часова у просторијама Завода за запошљавање Српске.

Делегација Националне службе запошљавања Србије боравиће у посјети Заводу у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама између Србије и Републике Српске и Споразумом о међународној сарадњи.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare