На турниру на Јахорини представници више од 20 земаља

На Јахорини ће 21. и 22. септембра бити одржан е-спорт турнир, на којем ће уествовати представници више од 20 земаља.

Предсједник е-спорт федерације БиХ Горан Кузмић рекао је да ће „Нејшн куп бај ил“ /Натионс Цуп by ЕАЛ/ који ће се одржати под покровитељством Кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика окупити такмичаре из Пољска, Србије, Словеније, Турске, Хрватске и других земаља који ће се борити та титулу шампиона и наградни фонд од 5.000 евра.

„Такмичење у планетарно популарној видео-игри /ЕА ФЦ24/ обећава одличну спортску атмосферу, игра се у формату динамичних фудбалских мечева кроз групни и елимицаони сегмент“, рекао је Кузмић и додао да турнир организује е-спорт савез Републике Српске и е-спорт савез БиХ уз подршку Европске е-спорт федерације /ЕЕФ/.

Кузмић наглашава да турнир представља више од обичног такмичења, те да се нада да ће бити прекретница за развој спорта у региону.

„Чињеница да окупљамо велики број репрезентација и да турнир комбинује најбоље елементе е-спорта – највиши ниво такмичења уз фер плеј и фокус на спортски дух и систем мечева који чини сваки тренутак битним, а уз тајбрејкере и мечеве у паровима атрактивност за публику ће бити осигурана. Све то у комбинацији са одличном локацијом публици ће омоогућити да ужива и осјети прави набој и адреналин спортског догађаја“, нагласио је Кузмић.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare