Војска Србије на импресиван начин показала способности

БЕОГРАД – Премијер Републике Српске Радован Вишковић је рекао да је Војска Србије данас на импресиван начина показала способности, најсавременију војну опрему и наоружање домаће и стране производње, што и грађанима Српске улива сигурност.

Вишковић је рекао, након приказа војних способности Војске Србије, да ни предсједник Србије Александар Вучић нити предсједник Српске Милорад Додик, а ни сама ова вјежба није у циљу да се пошаљу неке негативне поруке према некоме другоме него је одржана како би били показани ресурси којима располаже Војска.

„Ми смо један народ, српски народ, без обзира да ли живјели да лијеве или десне стране ријеке Дрине. Ми осјећамо и одређену дозу сигурности када видимо да су Војска Србије и Србија у овом моменту спремни да заштити српски народ без обзира гд‌је он живио“, рекао је Вишковић новинарима.

Он је поновио да ниједног момента не жели да се деси било шта лоше.

„Ми смо људи који позивамо на мир и желимо мир, али напросто морате у датом моменту имати и способне и јаке оружане снаге да бисте заштитили себе и свој народ од евентуалне пријетње са било које стране“, истакао је Вишковић.

Он је нагласио да му импонује ово што је видио да су у посљедње вријеме Србија, Вучић, Влада Србије уложили значајно и у људске и материјалне ресурсе.

„Заиста велике честитке на томе. А, то свакако нама улива и одређену дозу сигурности да смо на неки начин заштићени, као што су заштићени грађани Србије“, рекао је Вишковић.

Он је истакао да му је посебно привукло пажњу обученост војника који на импозантан начин владају овим савременим средствима.

„Када имате овако обучене људе и најбољу опрему, онда таква комбинација представља складан систем који може да одговори најзахтјевнијим задацима. Вид‌јели смо јединице чији називи много значе, јединице које су у прошлости осигурале слободу коју управо сада живимо и заштитиле свој народ када је било најтеже. Због тога посебно радује да је Војска Србије једна снажна, опремљена и добро организована војна сила“, рекао је Вишковић.

Он је истакао да треба стално понављати због оних који своју историју пишу накнадно, а српску желе измијенити – да Срби и њихова војска никада нису водили освајачке ратове.

„Због тога снажна Војска Србије је гарант је наше безбједности и регионалне стабилности, а да не говоримо о њеном значају у случају непогода и разних природних катастрофа“, рекао је Вишковић.

Он је поново захвалио желим српским пилотима који су много пута помогли у гашењу пожара и на тај начин спасавали животе и имовину у Републици Српској, што народ цијени и поштује.

Исто тако, треба рећи да служба у Војсци Србије никада није била обавеза или неко морање, бити припадник српске војске је част, она највећа могућа. Руководству Србије честитам на одлучности и преданом раду који је Војску Србије подигао на један изузетно висок ниво и од ње направио савремену војну силу“, рекао је Вишковић.

На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници код Београда одржан је приказ способности Војске Србије поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, у присуству званичника Србије и Републике Српске.

Приказу су присуствовали предсједник Србије Александар Вучић са државним и војним руководством Србије, затим предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, предсједник парламента Српске Ненад Стевандић, министри у Влади Српске, те министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.

Више од 6.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, готово 2.500 средстава наоружања и војне опреме и више од 50 ваздухоплова ангажовано је на приказу способности Војске Србије.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare