Међународно ликовно саборовање од 27. до 30. септембра на Хан Пијеску

Од 27. до 30. септембра 2024. године на Хан Пијеску ће бити одржано Четврто међународно ликовно саборовање „Поглед 2024“.

На Саборовању ове године учествује десет умјетника: Милутин Ранковић из Лајковца,
Милијанко Михољчић из Бијељине, Драго Симић из Лознице, Петар Видаковић из Бијељине, Александра Лимуновић, Бијељина, Александар Ињац из Београда, Панто Пантић и Вања Манојловић, Бијељина, Марија Јагодић Згоњанин из Београда и Ана Јагодић Јовановић са Хан Пијеска.

За 27. септембар у 19.00 сати у Дому културе планирано је свечано отварање изложбом дјела насталих на претходним саборовањима. У умјетничком дијелу програма учествоваће професори музике Ивана Церовић и Слободан Пандуревић и талентована пијанисткиња, Елена Остојић.

Умјетници ће четири дана стварати и радити у просторијама ресторана „Поглед“, планинарске колибе Планинарског друштва „Јавор-сунчана планина“ у Кусачама и излетишту Комница.

Новина од ове године је ликовна радионица за талентоване ученике Основне школе на Хан Пијеску, која ће трајати два дана и коју ће водити умјетници учесници овог Саборовања.

Сви заинтересовани грађани моћи ће да прате настанак умјетничких дјела и да се друже са нашим гостима.

Саборовање ћемо свечано затворити у понедјељак, 30. септембра, у 14.00 сати подјелом захвалница учесницима и покровитељима и изложбом слика и ученичких радова насталих у протеклим данима.

У умјетничком дијелу затварања Саборовања наступиће Сара Голић (гитара), ученица Средње школе у Хан Пијеску.

Покровитељи ове манифестације, као и претходне три, су власници ресторана „Поглед“, Јелена и Мирослав Тодоровић, и општина Хан Пијесак. Организатор је Јавна установа Центар за омладину и спорт „Поглед“ Хан Пијесак.

(www.palelive.com / Центар за омладину и спорт „Поглед“ Хан Пијесак)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare