Данас програми у Сремској Митровици, Врању и Београду

БЕОГРАД – Манифестација „Дани Српске у Србији“ биће настављена данас програмима у Сремској Митровици, Врању и Београду.

У Сремској Митровици, у 17.30 часова, у Туристичкој организацији града биће организован пријем за делегацију Републике Српске коју ће чинити шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, градоначелник Зворника Бојан Ивановић и директор Туристичке организације Зворник Биљана Милић.

У Музеју Срема у Сремској Митровици у 20.00 часова биће изведена представа „Пјесник и амбасадор“, која баштини лик и д‌јело Јована Дучића, у режији и адаптацији Марка Мисираче и Небојше Кундачине.

У Врању ће у 20.00 часова у Позоришту „Бора Станковић“ бити одржан концерт „ОН е ТРИ у огледалу“, а претходно, у 11.00 часова градоначелник Врања Слободан Миленковић са сарадницима ће у Градској управи примити делагацију из Републике Српске, у којој ће бити и помоћник министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Немања Ковачевић.

У Београду ће у 19.00 часова, у Етнографском музеју бити представљена књига „Невидљиви хероји Грчке“ Гордане Благојевић у издању Етнографског института Српске академије наука иумјетности, Представништва Републике Српске у Србији и Представништва Републике Српске у Грчкој.

У 20.00 часова у Југословенској кинотеци у Београду биће приказани документарни филмови Кинотеке Републике Српске: „Јени, мало свјетло са запада“ и „Печат браће Љубојевића“.

Представништво Републике Српске у Србији 12. пут организује манифестацију „Дани Српске у Србији“.

Ове године „Дани Српске“ одржавају се у 12 градова у Србији – Беораду, Крагујевцу, Краљеву, Суботици, Крушевцу, Пожаревцу, Новом Саду, Сомбору, Нишу, Врању, Сремској Митровици и Зрењанину.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare