Почео курс кинеског језика

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – У Матичној библиотеци Источно Сарајево почео је курс кинеског језика за одрасле, који ће бити организован у два циклуса по три мјесеца у јесењем и прољећном семестру.

Шеф Катедре за синологију на Филозофском факултету Јелена Вујичић рекла је да ће полазници курса кинеског језика након два завршена циклуса моћи да полажу ХСК испит који ће им омогућити да конкуришу за стипендије на различитим програмима у унапређењу пословања или студирања у Кини.

Директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац је поводом почетка курса на првом часу поздравила полазнике и захвалила свима који су изабрали библиотеку за партнера у учењу и усавршавању, а посебно Филозофском факултету и кинеској Амбасади који су партнери у овом пројекту.

Декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Владан Бартула изразио је задовољство бројем заинтересованих кадидата за учење кинеског језика и обећао подршку свима који буду жељели да наставе учење кроз формално образовање, саопштено је из Матичне библиотеке.

Бартула је нагласио да ће сарадња са Матичном библиотеком бити настављена.

Првом часу кинеског језика присуствовала је и делегација Амбасаде Кине у БиХ из које су обећали помоћ у даљој сарадњи, а прије свега у обнови фонда књига и периодике на кинеском језику.

Да учење кинеског има перспективу показала је и Маша Радоња која је како д‌јевојчица први пут учила кинески језик на курсевима које је организовала Матична библиотека, а данас је апсолвент кинеског и енглеског језика и наставник на курсу, наводи се у саопштењу.

Осим кинеског језика, полазници курса ће учити и кинеску калиграфију, а имаће прилику и да се додатно упознају о кинеској традицији и културу.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare