Почело постављање вјештачке траве на помоћни терен ФК „Романија“

0

На помоћном терену ФК „Романија“ почели су радови на постављању вјештачке траве, а завршетак се очекује у наредне двије седмице. Овај пројекат представља значајан корак напријед за клуб, који ће добити савремен помоћни терен, важан за развој омладинског погона и великог броја малишана који тренирају фудбал.

Вриједност уговора о изградњи и постављању терена са вјештачком подлогом износи 500.000 КМ. Општина Пале је обезбиједила и купила земљиште у вредности од 650.000 КМ и финансирала све припремне радове у вриједности већој од 400.000 КМ. Пројекат суфинансира Фудбалски савез Републике Српске који је покренуо пројекат изградње терена са вјештачком подлогом.

Стари помоћни терен ФК „Романија“ био је искориштен за изградњу Спортске дворане „Пеки“, те је клуб више од 20 година функционисао без помоћног терена.

Нови терен са вјештачком травом не само да ће пружити боље услове за тренинг, већ ће и значајно допринијети квалитети развоја за око 200 младих фудбалера клуба.

Нови помоћни терен ће бити основа за развој омладинског погона, што значи да ће се на овом простору моћи организовати различите фудбалске активности и турнири.

Улагање у инфраструктуру на тај начин доприноси и развоју фудбала у општини Пале, јер ће се створити услови за систематичнији рад са младим талентима и повећање интересовања за спорт.

(www.palelive.com)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare