Лазић: Влада нас је препознала као поузданог и доказаног партнера

0
Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић.
Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Рајко Лазић захвалио је Влади Републике Српске и Министарству трговине и туризма који су препознали ову организацију као доказаног и поузданог партнера, те одобрили додатних 550 тона брашна и основних животних намирница за хуманитарне потребе.

Лазић је рекао Срни да тек треба да почене дистрибуција 550 тона брашна и пакета са основним животним намирницама, те да ће секретари општинских и градских организација Црвеног крста Републике Српске обавијестити кориснике када помоћ стигне.

Он је навео да је најављена дистрибуција посредством Црвеног крста Републике Српске само примјер да Влада Републике Српске и Министарство трговине и туризма Републике Српске дају подршку овој хуманитарној организацији.

Лазић је напоменуо да је Влада Републике Српске на сједници 12. септембра усвојила информацију о донацији робе из интервентних набавки Црвеном крсту Републике Српске.

Он је истакао да са Министарством трговине и туризма Републике Српске имају одличну сарадњу и да су захваљујући министру Денису Шулићу и његовим сарадницима у протеклих 12 мјесеци на терен дистрибуирали 1.661 тона брашна и 3.000 пакета основних животних намирница за становништво у стању потребе и кориснике јавних кухиња.

Према његовим ријечима, у оквиру рада Црвеног крста Републике Српске на пољу социјално-хуманитарне д‌јелатности функционише седам јавних кухиња у Републици Српској.

Лазић је рекао да је континуирана финансијска подршка институција власти неопходна Црвеном крсту Републике Српске зарад наставка њиховог успјешног д‌јеловања и реализовања свих задатака и активности који се стављају пред ову организацију.

„Да бисмо могли да реализујемо све наше програмске активности, које, осим социјално-хуманитарне д‌јелатности, укључују и програме здравствене д‌јелатности, припреме и одговора на природне катастрофе и упозоравања на опасност од мина, неопходна нам је јача финансијска подршка институција Републике Српске, на првом мјесту Владе Републике Српске и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске“, нагласио је Лазић.

Лазић је напоменуо да ће се у октобру на дневном реду сједнице Народне скупштине Републике Српске наћи Приједлог закона о положају и овлаштењима Црвеног крста Републике Српске, те да ће његовим усвајањем ова оргнаизација кренути крупним кораком напријед ка циљу бољег позиционирања и финансијске стабилизације.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare