Шешлија: До краја године увођење лапароскопских гинеколошких операција

Директор Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија рекао је да је ова здравствена установа трећу годину заредом завршила послујући позитивно, те најавио да је у плану увођење нових процедура лијечења и развој оперативних процедура у области гинекологије.

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Директор Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву Небојша Шешлија рекао је Срни да је до краја планирано увођење лапароскопских гинеколошких операција у овој здравственој установи.

Шешлија је истакао да су захваљујући новом објекту и улагањима дошли до изузетних резултата, те да сада пружају знатно већи број услуга и враћају повјерење пацијената, што је био примаран циљ.

Он је навео да је у Болници „Србија“, у сарадњи домаћих љекара и спољних сарадника, у протеклих пет година изведено 2.500 операција катаракте, док је број операција у општој хирургији увећан за 30 одсто.

Осим тога, каже Шешлија, уведене су радикалне операције из области гинекологије и остварена сарадња са специјалистом нуклеарне медицине, чиме се значајно унаприједила дијагностика и лијечење болести штитне жлијезде.

„Овом сарадњом пацијентима је учињена приступачност услугама стручњака из Специјалне болнице за болести штитне жлијезде и метаболизма `Чигота` на Златибору“, рекао је Шешлија.

Он је навео да је у сарадњи са љекарима Универзитетско клиничког центра Републике Српске у Бањалуци уведена и нова неинванзивна, брза и поуздана метода фиброскан, којом се стиче увид у стање јетре.

Шешлија је подсјетио да је на Од‌јељењу оториноларингологије набављена опрема и обучен кадар за функционалну ендоскопску хирургију синуса, као нову методу лијечења у овој здравственој установи.

Он је навео да Болница „Србија“ од 2021. године располаже апаратом за оксигену терапију, односно хипербаричну комору, коју је до сада користило више од 900 пацијената, а урађено је око 8.970 терапија.

Шешлија је истакао да су набавили и апарат „декса“ за мјерење густине костију, а до сада је урађено 2.140 прегледа.

Он је додао да су у протеклих пет година континуирано радили и на усавршавању кадра, те да су расписане 43 специјализације и шест супспецијализација.

„Конкурси се расписују према потребама дефицитарног кадра који је неопходан за развој и функционисање болнице, а кроз расписивање специјализација и планирање кадровске политике, Болница `Србија` рјешава проблем одласка доктора у пензију, као и проблем конкуренције“, рекао је Шешлија.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare