Екипа „Равногорци“ побједник манифестације „Дрински котлић“

ВИШЕГРАД – Екипа „Равногорци“ из Вишеграда побједник је 12. такмичења у спремању рибље чорбе на манифестацији „Дрински котлић“, која је данас одржана код вишеградске ћуприје.

Друго мјесто освојио је тим „Ветерани“ из Вишеграда, а треће мјесто припало је екипи „Зајечар“ из истоименог града.

Ове године специјална награда за највеселију екипу отишла је у руке чланова тима предузећа „Комуналац“ из Вишеграда.

На овогодишњем такмичењу окупило се 18 екипа из Пријепоља, Јагодине, Пожеге, Ужица, града домаћина Вишеграда, а традиционално је учествовао и ЛОТ тим из Словачке.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Вишеград Бранислав Андрић захвалио је учесницима што су у великом броју дошли да спремају и кувају чорбе на најљепшем мјесту у Вишеграду.

„Оволики број учесника само је потврда нашег рада, али и мотив да и даље на најљепши начин промовишемо наш град и ријеку Дрину широм свијета“, рекао је Андрић.

Такмичаре и госте поздравио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, који је данас боравио у радној посјети Вишеграду, а такмичење је званично прогласио отвореним начелник општине Младен Ђуревић.

Ђуревић је истакао да ће општина Вишеград увијек пружати пуну подршку оваквим и сличним манифестацијама које промовишу овај град.

„Овом приликом захвалио бих организаторима за успјешно одржано такмичење. Са овог мјеста сваке године шаљемо најљепшу слику у свијет, а све с циљем да промовишемо ријеку Дрину, њен рибљи фонд и богату гастрономску понуду“, рекао је Ђуревић.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare