На четвртом Ликовном саборовању „Поглед“ настало 19 умјетничких д‌јела

ХАН ПИЈЕСАК – На Хан Пијеску је данас затворено четврто Међународно ликовно саборовање на којем је из руку десет умјетника из Србије и Републике Српске настало 19 д‌јела, која ће красити просторије Дома за стара лица.

Директор Центар за омладину и спорт „Поглед“ на Хан Пијеску Татјана Јањић рекла је Срни да је ова јавна установа по четврти пут организовала ликовно саборовање на којем су током четири дана умјетници стварали своја умјетничка д‌јела на више локација на отвореном.

„На овој колонији настало је 19 умјетничких д‌јела, 18 умјетничких слика и једна склуптура у дрвету, а имали смо и ликовну радионицу са ученицима од петог до деветог разреда основне школе, на којој је урађено 20 ученичких радова, које грађани могу погледати у наредних пет дана у галерији Дома културе на Хан Пијеску“, нагласила је Јањићева.

Према њеним ријечима, за разлику од претходних колонија, д‌јела настала на овогодишњој, красиће зидове Дома за стара лица, који ће ускоро бити отворен на Хан Пијеску.

Магистар сликарства Драго Симић рекао је Срни да је први пут учестовао на ликовном саборовању на Хан Пијеску и да му је било задовољство стварати у врло инспиративном крају.

„Чини ми се да наша д‌јела која су настала на Хан Пијеску управо показују колико смо уживали у овом предивном планинском простору и надам се поновном доласку“, истакао је Симић.

Један је од организатора и спонзора ликовног саборавања на Хан Пијексу Јелена Тодоровић, нагласила је да су умјетници и ове године били смјештени у амбијенту ресторана „Поглед“ који је у власништву њене породице, те да су захваљујући овој колонији стекли многа пријатељстава, обновили стара са појединим сликарима, добили на поклон умјетничка д‌јела, те да ће и даље спонзорисати и помагати учеснике ове колоније.

Ученица деветог разреда Основне школе на Хан Пијеску Викторија Гавриловић рекла је да је учешће на радионици младих за њу искуство у коме је открила таленат за сликање, те да је почаствована приликом да учи од реномираних умјетника.

На овој манифестацији учествовали су сликари Милутин Душан Ранковић из Лајковца, Александра Лимуновић, Петар Видаковић, Милијанко Михољчић, Вања Манојловић, Панто Пантић из Бијељине, Драго Симића из Лознице, Александар Ињац и Марија Јагодић Згоњанин из Београда и Ана Јагодић Јовановић са Хан Пијесак, та да је гошћа саборавања била је Елеонора Ранковић из Београда.

Организатор четвртог Међународног ликовног саборовања „Поглед“ је Јавна установа Центар за омладину и спорт „Поглед“, а покровитељи општина Хан Пијесак и власници ресторана „Поглед“ Јелена и Мирослав Тодоровић.

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare