Објекат мјесне заједнице Мокро на добробити грађана

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је данас отворени објекат мјесне заједнице Мокро у којој се налази и станично од‌јељење полиције, а чија је укупна вриједност 800.000 КМ, сигурно бити на добробити свих.

Истичући да ће ово станично од‌јељење сигурно допринијети бољем и успјешнијем раду полиције, Југовић је истакао да становници мјесне заједнице Мокро заслужују овакав вишенамјенски објекат.

„Захваљујем свим одборницима у Скупштини општине Пале који су кроз буџет одлучили да се гради овај објекат који ће бити на располагању и матичном од‌јељењу и предузећу `Водовод и канализација`“, изјавио је Југовић новинарима након обиласка објекта са министром унутрашњих послова Републике Српске Синишом Караном и директором Полиције Синишом Кострешевићем.

Југовић је захвалио градоначелнику Источног Сарајева Љубиши Ћосићу и градској скупштини која је издвојила 250.000 КМ за суфинансирање овог објекта али и свима који имају разумијевања да Република Српска буде здраво друштво посебно у сегменту очувања реда и мира.

Он додаје је у току и изградња зграде Полицијске управе Источно Сарајево која ће бити објекат на понос читаве Сарајевско-романијске регије, а и Републике Српске.

“Народ општине Пале је народ који зна да цијени власт, помоћ Владе Републике Српске заједно са градом Источно Сарајево, а сигурно ће ове институције бити на услузи грађанима. Ми смо овд‌је због народа и све просторије у објекту биће у функцији бољег и лагоднијег живота и боље комуникације и свега онога да грађане учини срећним“, рекао је Југовић.

Он је честитао командиру Станичног од‌јељења полиције Мокро на усељењу и пожелио успјешан рад.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић захвалио се министру Карану, Кострешевићу и народном посланику Дамјану Шкипини за данашњу посјету новоизграђеном објекту мјесне заједнице Мокро истакавши да је ова град једини у Републици Српској који у саставу има шест општина.

„Површина града је 1.420 километара квадратних ,а овакви пројекти су резултат сарадње локалних заједница са градом. Заједничка сарадња локалних заједница, града и полиције доприноси томе да се грађани осјећају безбједно и буду сигурни. Мјесна заједница Мокро није само највећа мјеста заједница у општини Пала, него највећа мјеста заједница од свих мјесних заједница у саставу градо, тако да нам је драго да је општина Пале на челу са Југовићем реализовала овај пројекат“, истакао је Ћосић.

Он је додао да је крајњи резултат постигнут, а то је да грађани буду задовољни и осјећају се сигурније са Станичним од‌јељењем полиције у Мокром који ће моћи д‌јеловати брже, те уз службу водоводоа и матичног од‌јељења неће моћи да иду 20 километара у центар већ да све своје потребе овд‌је обављају.

Ћосић се нада да ће убудућности с обзиром на разуђеност града, станична од‌јељења отварати у другим мјестим заједницама, да ће се повећавати број полицајаца, а изградња зграде Полицијске управе Источно Сарајево на Палама биће репрезент града и свих општина која ће симболизовати јединство д‌јеловања МУП-а Српске у граду Источно Сарајево.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина каже да је задовољство налазити се у Мокром у новом објекту мјесне заједнице, у чијим просторијама се пронашло и станично од‌јељење полиције.

Шкипина додаје да све што се урадило јесте у циљу квалитетнијег збрињавања ове инстуције и њиховог бољег рада и ангажмана.

„Мјесна заједница Мокро је највећа мјесна заједница општине Пале, и зато је било потребно да се ту налази и Станично од‌јељење полиције. У плану је и отварање једног оваквог од‌јељења у Мјесној заједници Прача и Подграб који су територијално удаљени од центра Пала“, изјавио је Шкипина и навео да се на Палама гради зграда Полицијске управе Источно Сарајево која ће бити једна од најмодернијих тог типа у Републици Српској и биће на понос свих грађана.

Он додаје да се њен завршетак и отварање планира на Дан полиције-4. априла.

У посјети Станичном од‌јељењу полиције Мокро данас је био и начелник Полицијске управе Бранимир Шеховац као и руководство општине.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare