Паљанском Дому здравља испоручено модерно санитетско возило

Захваљујући Влади Јапана, паљанском Дому здравља „Стана Томић“ данас је испоручено ново и модерно опремљено санитетско возило за хитну љекарску интервенцију.

Пројектни тим аплицирао је за грант средства крајем септембра 2023. године, са пројектом под називом „Здравље доступно свима“, те успјешно прошао неколико фаза провјере од Амбасаде Јапана у БиХ, након чега су одобрена грант средства у износу од 97.578 КМ.

Приморедаји санитетског возила присуствовали су директор Дома здравља Иван Шарац, начелник општине Пале Бошко Југовић, предсједник Скупштине општине Стефан Стајчић, те координатор пројекта Мирјана Радовић.

Они су истакли задовољство због успјешне реализације пројектних активности, напомињући да је имплементација пројекта још у току, те ће у наредном периоду бити уприличена и свечана церемонија дод‌јеле санитета.

Љекарском тиму Хитне помоћи у Палама ова донација је од изузетног значаја у пружању што брже и ефикасније здравствене заштите својим суграђанима, што је и основни циљ самог пројекта.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pa zar nije RS sila da to sve sami kupujemo zaboga, dok političari klamfaju milione DZ moljaka za donaciju da se kupi ambulantno vozilo, tuga i čemer…

Шта би са оним возилом Олимпијског центра, што годину дана стоји паркирано испред Дома здравља?

Taman da direktor DZ obučava polaznike za njemačke hitne!