Једанаести Дани тикве у Источном Сарајеву

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Удружење грађана „Пробуди се“ из  Источног Сарајева 5. и 6. октобра ће по једанаесети пут организовати Дане тикве – САЈАМ ХРАНЕ, ПИЋА, ПОЉОПРИВРЕДЕ И ПРЕДУЗЕТНИШТВА у Источном Сарајеву, на платоу код ТЦ „Бинго“, Лукавица.

Примарни циљ сајма је промоција производње хране и пића, пољопривреде и предузетништва као и употребе тикве у људској исхрани као једне од најздравијих култура која одлично успјева на нашим просторима.

За продајну изложбу пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина пријавило се 77 излагача из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије, а припремљен је цјелодневни забавни програм од 9.00 до 22.00 часа за све узрасте.

У суботу, 5. октобра, Дани тикве почињу дефилеом д‌јеце предшколског узраста,
обучених у боје јесени и украшених плодовима јесени, коју ће предводити мажореткиње из Мостара. Дефиле креће са Шеталишта „Др. Миодраг Лазић“ и завршава се на платоу испред ТЦ „Бинго“ Лукавица.

Након тога ће д‌јеца из вртића и основних школа показати своја умијећа у глуми и рецитовању, потом ће наступити ученици Средње музичке школе, д‌јечји балетни
ансамбл „Арт Цорнер“ и плесни студио „Орион“. Слиједи музички програм у коме ће
наступити култутно-умјетничка друштва и пјевачке групе: „Братсво“, „Славија“, „Војковићи“,“Јахорина“, „Паљанке“ и „Митров данак“.

Изложба пољопривредних производа, прерађевина и рукотворина ће бити постављена у 9.00 часова, а након тога ће услиједити дегустација јела од тикве, такмичење у брзом и прецизном плетењу приглавка, затим отварање манифестације, вагање тикве, избор најтежег, најмањег и најљепшег плода тикве, најбољег литерарног и ликовног рада на тему јесени, најукуснијег јела од тикве, као и најљепше уређеног штанда и проглашење побједника у свим категоријама.

Од 16.30 до 17.00 наступиће студенти Музичке акаемије, а затим слиједи концертни програм у коме учествују Јована Бојанић, дуо Маја и Јован и банд „Лана и институција“.

У нед‌јељу, 06.октобра, по трећи пут у склопу Дана тикве, од 10.00 -16.00 часова
биће одржан сајам меда.

(www.palelive.com)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare