Облачно са кишом и данас

БИЈЕЉИНА – У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити кишовито, а обилније падавине очекују се на југу.
У Херцеговини ће у првом дијелу дана дувати јак југо, а током дана падавине слабе и постепено престају, те се на југу и истоку очекују и сунчани периоди, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На западу остаје облачно и знатно хладније, а у ноћи на суботу очекују се нове падавине које ће се премијештати од југа ка сјеверу и западу.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на ударе појачан углавном сјеверних смјерова. У Херцеговини током првог дијела дана биће умјерен, на ударе јак до олујни југо, који ће током дана слабити.

Највиша дневна температура ваздуха од 13 степени Целзијусових на западу до 20 на истоку, на крајњем југу до 23 степена, а у вишим пред‌јелима на западу од 10 степени.

Према прогнози Гедералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме са кишом и пљусковима.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Кнежево, Мраковица осам, Бјелашница девет, Шипово, Мркоњић Град, Бугојно и Дрвар 10, Рибник, Нови Град, Бихаћ и Јајце 11, Бањалука, Бијељина, Градачац, Добој, Приједор, Србац, Сански Мост и Тузла 12, Чемерно и Зеница 13, Приједор 12, Сребреница и Зворник 14, Иван Седло, Ливно и Соколац 15, Калиновик и Сарајево 16, Вишеград, Фоча, Рудо и Гацко 17, Широки Бријег 19, Билећа 20, Мостар и Требиње 21, а Неум 24 степена.

Током протекла 24 часа највише кише пало је на Чемерну и то 58 литара по метру квадратном, у Фоча 57, у Гацку 52, у Калиновику и Приједору 45, у Новом Граду 42, у Рибнику 41, у Шипову 39, у Требињу 38, у Билећи 32, на Мраковици 30, у Мркоњић Град и Добоју 29, у Српцу 27, у Зворнику 26, у Кнежеву 23, у Бањалуци и на Хан Пијеску 22, на Сокоцу 21, у Бијељини 20, у Сребреници 16, у Рудом седам и у Вишеграду шест литара по метру квадратном.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare