Наредне седмице обиљежавање Нед‌јеље д‌јетета

Црвени крст Републике Српске наредне седмице обиљежиће Нед‌јељу д‌јетета под слоганом „Играјмо се, учимо и растимо“ низом различитих активности усмјерених ка најмлађој популацији Српске.

„Све активности биће реализоване на терену посредством структуре 64 општинске и градске организације Црвеног крста Српске, који ће традиционално посјетити предшколске и школске установе, удружења и клубове за рад са младима и рад са д‌јецом са потешкоћама у развоју, те их обрадовати пригодним поклонима, промотивним материјалима и упознати са д‌јечијим правима“, саопштено је из Црвеног крста Републике Српске.

Такође, биће реализоване активности кроз посјету вишечланим породицама у стању социјалне потребе, те организацијама и домовима за незбринуту д‌јецу, уз под‌јелу хуманитарне робе и других видова подршке Црвеног крста.

У саопштењу се истиче да ће све ове активности бити реализоване ради промоције, едукације, очувања и унапређења д‌јечијег здравља, образовања, инклузивног образовања, васпитања, културе и спорта, заштиту д‌јеце без родитељског старања, унапређења информисаности д‌јеце и родитеља, едукацију и заштиту д‌јеце од свих облика насиља, злостављања и занемаривања.

Црвени крст Републике Српске обиљежиће Нед‌јељу д‌јетета од 7. до 13. октобра у сарадњи са министарствима здравља и социјалне заштите, просвјете и културе и породице, омладине и спорта Републике Српске.

(www.palelive.com / Срна)

Нeма објава за приказати

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare