Вишковић: У Тиршовој се лијечи и велики број д‌јеце из Српске

0

БЕОГРАД – Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да се на Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој у Београду лијечи и велики број д‌јеце из Српске и захвалио за то што се д‌јеци на овом мјесту враћа осмијех на лице.

Вишковић, који у Београду присуствује прослави 100 година Универзитетске дечје клинике, рекао је да је ова установа у здравственом систему најеминентнија и најбитнија јер брине о здрављу д‌јеце.

„Овим људима велика хвала што нашу д‌јецу прихватају као и д‌јецу из Србије, тако да ни по једном основу ми нисмо неке двије цјелине већ смо у суштини једно“, рекао је Вишковић новинарима из Републике Српске.

Он је рекао да сваки д‌јечији осмијех који изађе из Универзитетске д‌јечје клинике у Београду јесте понос за све.

„Знате шта значи помоћи најмлађима, д‌јеци у тешким тренуцима за њихово здравље. То није само помоћ д‌јеци, него и њиховим родитељима“, рекао је Вишковић.

Ова клиника са најдужом традицијом у региону пружа савремене здравствене услуге највишег нивоа у области педијатрије и д‌јечије хирургије, а као највећи едукативни центар у Србији, уједно је и водећа установа у увођењу нових технологија у ове области.

Шеранић: Много спасених д‌јечијих живота и усрећених породица

БЕОГРАД – Министар здравља Републике Српске Ален Шеранић честитао је рођендан Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, истакавши да је за 100 година њеног рада спасено много д‌јечијих живота и много је породица усрећено.

„Министарство има одличну сарадњу са Клиником у Тиршовој, као и друге здравствене установе, тако да је то велика додатна вриједност нашем здравственом систему да онда када ми нисмо у могућности да помогнемо д‌јеци имамо Клинику у Тиршовој, која стоји сигурно иза нас“, рекао је Шеранић медијима из Републике Српске.

Шеранић, који присуствује свечаном обиљежавању 100 година Универзитетске дечије клинике у Београду, захвалио директору је Клинике Синиши Дучићу, истичући да је он поријеклом из Требиња и велики пријатељ свих здравствених установа у Републици Српској, прије свега болница.

Он је захвалио и министру здравља Србије Златибору Лончару, који је кроз различите врсте пројеката и свега што ради заједно са Министарством здравља Републике Српске подржао многе активности по питању д‌јечијег, али и здравља одраслих.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare