Ђуревић: Приоритет проширење капацитета вртића

0

ВИШЕГРАД – Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је приоритет проширивање капацитета вртића како не би било д‌јеце на чекању.

Ђуревић, који је данас организовао пријем за д‌јецу из обданишта „Невен“, поводом Нед‌јеље д‌јетета, рекао је да свако дијете заслужује боравак у вртићу.

„Све што радимо, радимо због д‌јеце. Услови у вртићу су на завидном нивоу, имају сву потребну опрему за што бољи боравак д‌јеце у вртићу“, навео је Ђуревић.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да су малишани начелнику показали своје креативне вјештине и умијећа, а он их је даривао пригодним поклонима.

Обиљежавање Нед‌јеље д‌јетета представља начин да се јавности укаже на потребу и обавезу поштовања д‌јетета и заштиту д‌јечијих права гарантованих Конвенцијом о правима д‌јетета коју је 1989. године усвојила Скупштина УН.

Нед‌јеља д‌јетета обиљежава се сваке године у првој седмици октобра, а циљ манифестације је промоција права д‌јетета, побољшање друштвене бриге за д‌јецу и јачање одговорности свих субјеката заштите, као и упознавање шире јавности о потребама д‌јеце, те њиховим психо-социјалним одрастањем под једнаким условима.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare