У градском дербију кошаркаши Славије славили у сусрету са Јахорином

0

У првом колу Премијер лиге БиХ, у градском дербију, ОКК „Славија 1996“ из Источног Новог Сарајева вечерас је на домаћем терену савладала КК „Јахорину“ из Пала резултатом 88:84 (29:26, 23:22, 19:20, 17:16). У неизвјесној утакмици, у којој су одлучивале нијансе, домаћин је успио да задржи предност и упише прву побједу у новој сезони.

Најефикаснији у редовима побједника били су Харун Зрно са 19 поена, док су Давид Марин и Срђан Јовановић додали по 15 поена. Двоцифрен учинак остварили су и Срђан Кочић са 12 и Вук Бојанић са 10 поена.

У екипи из Пала, Гојко Суђум је био најбољи са 18 поена, Никола Силађи је додао 17, а Стефан Мијовић и Лука Петровић су постигли по 14 поена.

Састави тимова били су сљедећи:

ОКК „Славија 1996“: Давид Марин 15, Срђан Јовановић 15, Срђан Кочић 12, Харун Зрно 19, Вук Бојанић 10, Кевин Кангу 5, Стефан Миловановић 2, Андреј Бојанић 8, Филип Његовановић, Стефан Пејичић, Кристијан Крунић, Дарко Дамјановић (капитен) 2. Тренер: Срђан Станић, помоћни тренер: Синиша Васковић.

КК „Јахорина“: Стефан Мијовић 14, Лука Петровић 14, Рајко Гутаљ 4, Гојко Суђум 18, Никола Силађи 17, Патрик Робинсон 9, Филип Симић (капитен) 8, Данијел Ребић, Никола Ивковић, Лука Кусмук, Јован Гутаљ, Барлоу Алерузо. Тренер: Миро Вукоје, помоћни тренери: Младен Павловић и Срђан Јокић.

У наредном колу, КК „Јахорина“ ће на домаћем терену угостити кошаркаше Радничког из Горажда, док ће „Соколови“ из Славије путовати у Широки гдје ће одмјерити снаге са истоименом екипом.

Аутор: Чeдо Матовић јe рођeн у сeлу Прeвила, општина Фоча. Пeнзионeр, вeлики заљубљeник у спорт и природу и најстарији „бордeр“ на Палама.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare