Отворен конкурс за најбољи есеј о Александру Сергејевичу Пушкину

0

    Позивамо ученике основних и средњих школа, студенте и полазнике курсева руског језика за одрасле, као и све љубитеље руске књижевности из Републике Српске да учествују у такмичењу из састава и есеја, које је посвећено јубиларној годишњици од рођења Александра Сергејевича Пушкина.

Такмичење се одржава у шест номинација:

1. Ученици основних школа, састав на руском или на српском језику по избору ученика. Тема састава – Моја омиљена руска књига / руско књижевно дјело.

2. Ученици средњих школа, састав на руском или на српском језику по избору ученика. Тема састава – Моје упознавање са Пушкином: први утисци. Текст мора бити дужи од 1800 знакова (картица текста).

3. Студенти и одрасли, есеј на руском или на српском језику по избору учесника. Тема есеја – Анализа омиљеног дјела А. С. Пушкина. Текст мора бити дужи од 1800 знакова (картица текста).

Напомена: назив вашег састава или есеја може, али не мора да садржи дату тему.
Сви учесници, који су испунили услове учешћа, добиће сертификате, а побједнике очекују и вриједне награде из Русије.

Молимо све заинтересоване да своје радове пошаљу у електронској форми на имејл: oksana.sazonova@mail.ru, уз назнаку „Конкурс састава и есеја“. У имејлу је потребно навести своје податке: име и презиме, годину рођења, образовна установа и разред / година.
Рок за достављање радова је 10. новембар 2024.

Центар за отворено образовање
на руском језику
и изучавање руског језика
у Републици Српској
Тулски државни педагошки
универзитет (Русија)

 

(www.palelive.com/Катарина Фуртула)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare