Конкурс за избор најбољег необјављеног драмског текста

0

БАЊАЛУКА – У оквиру пројекта Развој домаћег драмског текста „Реци наглас“ у сарадњи Министарства просвјете и културе Републике Српске и Позоришта Приједор отворен је јавни конкурс за избор најбољег необјављеног домаћег драмског текста за ову годину.

Јавни конкурс за најбољи необјављени домаћи драмски текст расписује се бијенално с циљем подстицања развоја савременог домаћег драмског текста, те јачања савремене позоришне сцене и развоја позоришних средина у Републици Српској, саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске.

Право пријављивања драмског текста на овај конкурс имају држављани Републике Српске, односно БиХ са мјестом пребивалишта у Српској и лица која су завршила Академију умјетности у Српској.

Конкурсом су предвиђене новчане награде ауторима три најбоље оцијењена драмска текста, и то првопласираном аутору од 10.000 КМ, другопласираном од 3.000 КМ и трећепласираном од 2.000 КМ.

Представа према тексту првопласираног аутора по овом конкурсу премијерно ће бити изведена у сезони 2024/2025 Позоришта „Приједор“, те уврштена у редовни репертоар.

Конкурс ће бити отворен до 1. фебруара 2025. године, а доступан је на званичној веб страници Министарства просвјете културе и Позоришта Приједор.

(www.palelive.com / Срна / Foto: ATV)

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare