Круљ: Освајање злата на свјетском првенству је круна моје каријере

0

ПАЛЕ, 20. ОКТОБРА – Пљанин Горан Круљ, који је освојио златну медаљу на Свјетском првенству у дизању тегова у Словачком граду Трнава, рекао је Срни да је остварио све жеље, да је ово круна његове каријере и да је међу око 800 такмичара из свих земаља свијета наступао под заставом Србије, јер му је она у срцу као и Република Српска.

Круљ је навео да се нада да је на Свјетском првенству, одржаном прошле седмице, достојно представљао и Србију и Републику Српску.

„У категорији до 125 килограма са мном је било седам такмичара, и то Мађари, Пољаци, Руси, била је јака конкуренција. Такмичење је организовано на врхунском нивоу“, рекао је Круљ и додао да је за њега ова година била веома успјешна.

Он је нагласио да је оборио и лични рекорд од 87 килограма који је држао са Европског првенства, а сада је подигао за два килограма више, што је било довољно за свјетски рекорд.

Круљ каже да га ускоро очекује наредно такмичење и да му је циљ освајање медаље.

Он је нагласио да успјех није дошао преко ноћи, јер је за освајање свјетског злата потребно много труда, рада и одрицања.

Круљ је појаснио да се дизање тегова тренира одмалена, наводећи да је у овом спорту већ 25 година и да је овако значајан резултат остварио јер је тренирао три пута дневно, те водио рачуна о исхрани.

Он је нагласио да је подршка породице важна у свему, те да ово није само његов успјех, већ и успјех Источног Сарајева и Републике Српске.

Горан Круљ постао је првак свијета у дизању тегова на Свјетском првенству у Словачкој обарајући свјетски рекорд у дисциплини стојећи бицепс, у категорији 125 килограма.

Свјетском титулом Круљ је употпунио колекцију раније освојених титула, међу којима су најзначајније титуле првака Европе и Балкана, те првак Свјетске фитнес федерације.

 

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare