Понед‌јељак и уторак „Филмотека“ посвећена Шпанцу Педру Алмодовару

0

На Палама ће у понед‌јељак и уторак, 28. и 29. октобра, бити организована „Филмотека“ посвећена чувеном шпанском режисеру Педру Алмодовару, најављено је из Кинотеке Републике Српске.

У понед‌јељак у 20.00 часова на програму је филм „Жене на ивици нервног слома“ из 1988. године, који истражује тему женске емоционалне снаге и лудила у лицу напетости.

„Жене у овом филму су представљене као сложене, снажне личности које се боре са својим страстима и страховањима. Алмодовар комбинује хумор и драму, стварајући контраст између комичних елемената и дубоких емоционалних конфликата“, наводи се у саопштењу.

Друго вече са почетком у 20.00 часова на програму је филм „Све о мојој мајци“ из 1999. године.

У саопштењу се наводи да се филм бави сложеним аспектима породице, идентитета и родне динамике гд‌је Алмодовар истиче важност жена у животу једне особе, али и односа између мајке и сина.

Оба филма Педра Алмодовара представљају значајна д‌јела у свјетској кинематографији, не само по својим темама, већ и по стилу и иновацијама.

Алмодовар у оба д‌јела успијева да комбинује хумор и трагедију, остављајући гледаоце у дубоком размишљању о љубави, губитку и идентитету.

Приказивање филмова је у Културном центру Пале, а улаз је слободан.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare